torstai 13. syyskuuta 2012

Tiikerikakku, Kahvikakku, Kuivakakku

Paras kuivakakkuohje ikinä! Itse olen kokeillut miljoona eri ohjetta vatkattuina ja ei vatkattuina jne. jne. jne. Ja AINA olen epäonnistunut kakun rakenteen suhteen. Tai ainakaan itseä ei ole miellyttänyt. Kakuista on tullut liian kuivia ja hötöisiä jotka murenevat käsiin. Maku tosin on ollut mieleen. Sitten törmäsin myllyn paras-sivuilla tähän uskomattoman helppoon ohjeeseen joka on muunneltavissa ja mikä parasta, on niin ihanan kostea ja mehevä kuin vain "kuivakakku" voikaan olla! Tällä ohjeella olen onnistunut joka kerta täydellisesti. Ohjeesta voi myös valmistaa muffinseja. Ohje on siis kopioituna suoraan myllyn parhaan sivuilta ja se tulee tässä;
"
5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria
tl leivinjauhetta
tl vanilijasokeria
dl kermaa
3
kananmunaa
150 g juoksevaa margariinia
1 dl appelsiinituoremehua
Leivitykseen:


rasvaa


Myllyn Paras Korppujauhoja
Suklaakakku:
1 dl vahvaa kahvia (tuoremehun tilalle)
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata hienonnettuna
Kirsikkakakku:
1 dl säilykekirsikkatölkin lientä (tuoremehun tilalle)
n. 150 g säilykekirsikoita hienoksi pilkottuna
1 dl kookoshiutaleita
Aprikoosikakku:
1 dl aprikoosimarmeladia (tuoremehun tilalle)
100 g kuivattuja aprikooseja hienoksi pilkottuna
Rusinakakku:
1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
1 rkl kardemummaa
1 dl rusinoita
Ananaskakku:
dl ananasmurskaa (tuoremehun tilalle)
1 dl mantelirouhetta
Kardemummakakku:
1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
1 rkl kardemummaa
Tiikerikakku:
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa appelsiinimehua


Valmista perusohjeella kahvikakku seuraavasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Jos haluat maustaa kakkua, kokeile jotakin reseptin ehdotuksista. Jätä tällöin laittamatta peruskahvikakun taikinaan 1 dl tuoremehua ja laita tilalle taikinan sekaan haluamasi kakun alla olevat aineet.
Tiikerikakku: Ota perustaikinasta (jossa tuoremehu mukana) ⅓ erilleen ja sekoita siihen 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta + 3 rkl vahvaa appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin niin, että taikinaan tulee raitoja.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tiikerikakkua. Ota taikinasta (jossa tuoremehu mukana) 1/3 erilleen ja sekoita siihen hyvin 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja." Alkuperäinen ohje tässä.

1 kommentti:

  1. Tällä ohjeella tehden kakku onnistuu ja katoaa parempiin suihin ennen ehtii kissaa sanoa. Olen tehnyt tiikerikakkuja. Käytin vaihtoehtona välillä appelsiinimehun sijaan omenatuoremehua. Sekin toimii. Varma resepti siis...

    VastaaPoista